Anderson East-Encore

Anderson East is blijkbaar één van de artiesten die zijn beste liedjes voor de “Encore” bewaart. Het is de titel van zijn vierde album dat met de soulsleper ‘King For A Day’ een overtuigende start kent.

Op ‘This Too Shall Last’ doet Anderson East vocaal bij tijd en wijle denken aan Ryan Adams. Het nummer heeft alles (ook een orgel!) in zich om tot een klassieker uit te groeien. Behalve dan dat het pas in 2018 is uitgekomen.

Anderson East is vooral een gevoelsmens

Op ‘House Is A Building” laat Anderson East horen dat er geen groot denker aan hem verloren is. Hij speelt vooral in op het gevoel. En soms komt dat er wat onbeholpen uit. Zoals dat bij mannen gaat.

If life is a lesson, love is an action
If pain is a weapon, sorrow is a traction
If you got our heartbeat, you know you got me
If a house is a building, home is a feeling

Voor ‘Sorry You’re Sick’ worden de blazers uit de kast getrokken. Anderson East is maar al te graag de dokter van degene waarop hij een oogje heeft. ‘If You Keep Leaving Me’ komt wat langzamer op gang. Maar het opzwepende orgel weet Anderson East uiteindelijk tot grote hoogte te stuwen.

En behalve de wat banale tekst van ‘Girlfriend’ gebeurt er in het nummer muzikaal genoeg om het interessant te houden.

Rauwe soul

Elke goede soulzanger heeft een schreeuw waardoor je hem uit duizenden herkent.. Anderson East laat hem horen op ‘Surrender’. Een nummer waarop het hele lichaam in beweging komt. Een beetje zoals de rauwste nummers van Otis Redding dat ook deden.

Anderson East levert een geweldige “Encore” terwijl zijn carrière nog maar pas is begonnen. Beluister het album “Encore” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.