Anna Burch-Quit the Curse

Recensie Anna Burch Quit The Curse

“Quit The Curse” is het solo debuutalbum van Anna Burch en onmiddellijk een schot in de roos. Vooral door de verslavende melodieën en haar innemende persoonlijkheid. Wees niet bang, ‘2 Cool 2 Care’ gaat niet over haarzelf. Maar de persoon waarop ze haar liefde projecteert. Het levert een geniale tekst en een perfect popliedje op. Ook ‘Tea-Soaked Letter’ intrigeert.

Anna Burch en Tracey Ullman

Burch is ongelooflijk goed in het uiteenzetten en vertellen van een verhaal. Verpakt in een popsong. Titel ‘Asking 4 A Friend’ doet een dubbele bodem vermoeden. Het is echter overduidelijk dat het hier om eigen gebruik gaat. Muzikaal laat de zangeres horen beïnvloed te zijn door Engelse artiesten als Tracey Ullman.

Broederliefde

Op ‘What I Want’ deelt Anna Burch de wens naar de liefde van een broer met Alex Lahey. Een andere opkomende indiepop artieste. In sommige nummers wordt een wat steviger gitaargeluid nagestreefd. Maar nergens gaat Anna Burch uit haar dak. Ze blijft beleefd. Zelfs op ‘In Your Dreams’ waar ze de nieuwe vriendin van haar ex met slechts 1 zin te kijk zet.

Een reislustige artieste

Tegenwoordig woonachtig in Detroit schemert in de teksten door dat Anna Burch een reislustig type. Regelmatig settelt ze zich in een liedje in een nieuwe stad. Al dan niet op de vlucht voor haar verleden. De kans dat ze voor een optreden de Atlantische Oceaan zal oversteken is dan ook zeer aannemelijk.

Beluister het album “Quit the Curse” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.