Bacon Fat Louis-The Glorious Gospel & Blues Of Henry Sloan

Sommige mensen zijn voor de blues geboren. Het geldt voor de bandleden van Bacon Fat Louis. Hun ziel en zaligheid gooien ze in de muziek. Hun nieuwe album “The Glorious Gospel & Blues Of Henry Sloan” gaat vergezeld van een prachtig boekwerk.

In beeld, tekst en muziek volgen we zo het verhaal van Henry Sloan die geleefd zou hebben van 1870 tot 1948. ‘Ready To Roll’ met zijn zelfgemaakte cigar box gitaar. Uiteraard met ‘No Money’ zoals het een hobo betaamt.

The Glorious Gospel and Blues of Henry Sloan boek

Crossroads

Op “The Crossroads” belooft Henry Sloan zijn hele leven trouw te zijn aan de blues. Diverse stijlen komen voorbij op het album. Van de elektrische blues op ‘I Do Believe’ en ‘Nobody But You’ tot akoestische blues op ‘Destination Blues’.

Op ‘I Wish I Could’ doet ook de Soul haar intrede en dichterbij een Gospel (met ‘Jesus Help Me Please’) zal Bacon Fat Louis waarschijnlijk nooit meer komen. Mede door de goddelijke gitaarsolo. Net zoals dat geldt voor de slide gitaar op ‘Never Enough’.

In vuur en vlam

Op ‘Rolling Thunder’ komt de Boogie ook weer terug om menig juke joint mee in vuur en vlam te zetten. Het blijft bijzonder te constateren dat de meest authentieke blues tegenwoordig uit Nederland komt.

2 gedachten over “Bacon Fat Louis-The Glorious Gospel & Blues Of Henry Sloan”

  1. I believe, het concept van BFL, is authentiek en potentieel legendarisch. Als je je kunt verplaatsen in de persoon van Henry Sloan, en de struggles he lived, kun je voelen wat het betekent je hart te volgen en niet je hoofd. Deal met de keuzes die je maakt in je leven ook al weet je niet of het goed is is slecht. It’s a thin line between perfect and strange. En BFL trekt een streep. Aan welke kant sta jij?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.