Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Bacon Fat Louis-The Glorious Gospel & Blues Of Henry Sloan Bacon Fat LouisThe Glorious Gospel & Blues Of Henry Sloan

Tracklist:
 1. Ready To Roll
 2. Born To Boogie
 3. No Money
 4. Captain's Calling
 5. I Do Believe
 6. Nobody But You
 7. Destination Blues
 8. I Was Alone
 9. I Wish I Could
 10. Jesus Help Me Please
 11. Rolling Thunder
 12. Party Blues
 13. Dance With Me
 14. Shake 'M On Down
 15. Don't Hurt Me So
 16. Never Enough
 17. I'd Love To Stay
 18. No More Shackles

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 13 oktober 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Sommige mensen zijn voor de blues geboren. Het geldt voor de bandleden van Bacon Fat Louis. Hun ziel en zaligheid gooien ze in de muziek. Hun nieuwe album “The Glorious Gospel & Blues Of Henry Sloan” gaat vergezeld van een prachtig boekwerk.

In beeld, tekst en muziek volgen we zo het verhaal van Henry Sloan die geleefd zou hebben van 1870 tot 1948. ‘Ready To Roll’ met zijn zelfgemaakte cigar box gitaar. Uiteraard met ‘No Money’ zoals het een hobo betaamt.

The Glorious Gospel and Blues of Henry Sloan boek

Crossroads

Op “The Crossroads” belooft Henry Sloan zijn hele leven trouw te zijn aan de blues. Diverse stijlen komen voorbij op het album. Van de elektrische blues op ‘I Do Believe’ en ‘Nobody But You’ tot akoestische blues op ‘Destination Blues’.

Op ‘I Wish I Could’ doet ook de Soul haar intrede en dichterbij een Gospel (met ‘Jesus Help Me Please’) zal Bacon Fat Louis waarschijnlijk nooit meer komen. Mede door de goddelijke gitaarsolo. Net zoals dat geldt voor de slide gitaar op ‘Never Enough’.

In vuur en vlam

Op ‘Rolling Thunder’ komt de Boogie ook weer terug om menig juke joint mee in vuur en vlam te zetten. Het blijft bijzonder te constateren dat de meest authentieke blues tegenwoordig uit Nederland komt.2 Responses

Leave us a comment


 • Henk Winnen on

  I believe, het concept van BFL, is authentiek en potentieel legendarisch. Als je je kunt verplaatsen in de persoon van Henry Sloan, en de struggles he lived, kun je voelen wat het betekent je hart te volgen en niet je hoofd. Deal met de keuzes die je maakt in je leven ook al weet je niet of het goed is is slecht. It’s a thin line between perfect and strange. En BFL trekt een streep. Aan welke kant sta jij?


 • bo on

  Thanks Henk! There are more deep layers when you dig in. You found it!


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.