Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Recensie Beth Hart & Joe Bonamassa-Black Coffee Beth Hart, Joe BonamassaBlack Coffee

Tracklist:
  1. Give It Everything You Got
  2. Damn Your Eyes
  3. Black Coffee
  4. Lullaby of the Leaves
  5. Why Don't You Do Right
  6. Saved
  7. Sitting On Top of the World
  8. Joy
  9. Soul On Fire
  10. Addicted

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 26 januari 2018, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Beth Hart en Joe Bonamassa weten elkaar al enige jaren te vinden. Ook op hun nieuwe album “Black Coffee” is het geheel weer meer dan de som der delen. De levenslustige zang van Beth Hart heeft een ideale partner gevonden in bluesman Joe Bonamassa. Dit keer zijn de songs, tien vitale covers, bovendien voorzien van een flinke dosis soul.

Give It Everything You Got

‘Give It Everything You Got’ is het motto op het openingsnummer. Er wordt een swingende blazerssectie voor uit de kast gehaald. Voorzien van een meesterlijke gitaarsolo van Joe Bonamassa. ‘Damn Your Eyes’ start met eenzelfde grootsheid als Gary Moore’s ‘Still Got The Blues’.

Cafeïne injectie

Op het loom startende ‘Black Coffee’ is uiteraard een slide guitar te horen. De echte cafeïne injectie komt echter van de achtergrondzangeressen.

Op ‘Lullaby Of The Leaves’ komt Beth Hart verrassend naar voren in een jazzy stijl die Amy Winehouse ook uitstekend had gelegen. Op ‘Why Don’t You Do Right’ gaat het gelegenheidsduo op dezelfde voet verder.

Voetjes van de vloer

Diezelfde voetjes mogen op de swingende Boogie Woogie Gospel ‘Saved’ van de vloer. Terwijl ‘Sitting On Top Of The World worst omgebouwd tot een bluesballad. ‘Soul On Fire’ is een andere prachtige ballad van het album.

Speelplezier van Beth Hart en Joe Bonamassa

‘Joy’ zullen veel mensen kennen in de uitvoering van Lucinda Williams. Deze versie van Beth Hart en Joe Bonamassa mag er ook zeker zijn.

Het enige bezwaar dat ik tegen “Black Coffee” in kan brengen is dat het feest voorbij is voordat je erg in hebt. Het is hopen op een spoedig vervolg van de samenwerking tussen Beth Hart en Joe Bonamassa.

Beluister het album “Black Coffee” op Spotify.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.