Brandon Williams-XII

Vier jaar lang heeft Brandon Williams aan zijn album “XII” gewerkt. Het is het wachten meer dan waard. Met een werkwijze die herinnert aan Quincy Jones benadert Brandon Williams eenzelfde niveau. Het album “XII” van Brandon Williams trapt ouderwets af met een intro waarin wordt afgeteld tot het feest gaat beginnen. ‘Intimidation’ roept de beste producties van Teddy Riley in herinnering. Naast de ijzersterke vocalen van dEnAuN is Pharoahe Monch een opvallende naam op deze track.

Fluwelen toetsenwerk

‘I Love You’ lijkt in eerste instantie geschreven te zijn voor Michael Jackson. Zo jazzy heeft de King of Pop echter nooit geklonken. Dus het is maar goed dat Anesha en Casey Benjamin de honneurs waarnemen. Het is niet dat ik voorbij de inbreng van Matt Cusson wil gaan, maar op de track ‘Everything’ is het toch vooral het fluwelen toetsenwerk van Brandon Williams dat de heerlijk melancholische sfeer in dit nummer neerzet. En in ‘Spend My Life’ geldt dat voor het ronddansende pianospel.

Godsend

‘Godsend’ is de track die Brandon Williams ons in 2013 al toestuurde om de kerstdagen mee door te brengen. Instrumental ‘Heaven’ is een hemelse opmaat naar ‘Feel Free’ waarop Frank McComb te horen is. Op ‘Now I Know’ horen we frivool basspel en is het de stem van Jesse Boykins III die houvast biedt in een nummer dat alle kanten opgaat. Alex Isley zingt ‘Leave Love Be’ tot een van de hoogtepunten op het album “XII” van Brandon Williams. Voor het sprookjesachtige ‘Make Believe’ wordt maar liefst bijna acht minuten uitgetrokken. Genoeg voor Déborah Bond om te excelleren.

‘Where’d You Come From’ laat weer eens horen hoe een saxofoon ingezet dient te worden. Brandon Williams roept er Quincy Jones zijn ‘Secret Garden’ mee in herinnering. We kunnen niet anders concluderen dan dat Brandon Williams op de valreep de titel “album van het jaar” in de wacht heeft gesleept.

3 gedachten over “Brandon Williams-XII”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.