Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Broederliefde-We Moeten Door BroederliefdeWe Moeten Door

Tracklist:
 1. Keskiednis
 2. Alles In feat. Broertje
 3. Steen
 4. Officieel
 5. Life
 6. Sugardaddy
 7. Mi No Dansi
 8. #JM
 9. Ontsnappen
 10. Jetlag
 11. Nos Tei
 12. Next Move feat. Jonna Fraser

Release Details


Genre : ,
Label :
Country :
Format :
Date : 24 november 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

‘Tent’ heeft meer kapot gemaakt dan je lief is. Ik heb de site er nog even op nageslagen. Al sinds 2014 staat Broederliefde in de playlists van Indebanvan.nl. Noem mij maar raar maar ik luister dus naar teksten en ‘Tent’ is dan toch wel een dieptepunt in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Maar “We Moeten Door”. Het is de titel van het vierde album van Broederliefde. Geen titel waar het plezier van afdruipt, maar daar brengt het sterke begin wel verandering in.

Successen en missers

Persoonlijke ervaringen staan centraal op openingsnummer ‘Keskiedenis’. Successen en missers. Broederliefde is over beide even eerlijk. ‘Alles In’ is prima als skit, maar het tot een nummer van vier minuten verlengen is misschien iets te veel van het goede. Dat is ook bij ‘Officieel’ het geval.

‘Life’ laat een Broederliefde horen die het lef heeft zaken waar de middenklasse geen weet van heeft onder de aandacht te brengen. Dat geldt ook voor ‘#JM’. Een nummer over het geloof, normen en waarden.

#metoo

Je kunt vallen over de expliciete tekst van ‘Sugardaddy’, maar het kan ook gezien worden als een eerste stap naar een eerlijkere #metoo discussie. ‘Ontsnappen’ heeft ook een dubbelzinnige tekst. Gaat het hier nu over drugsgebruik? Ook over het refrein van ‘Steen’ moest ik even nadenken.

Positief gedrag

Op ‘Jetlag’ wordt een materialistische levensstijl ter discussie gesteld. Maar ook voor Broederliefde is imago belangrijk. Niet via bezit maar met positief gedrag.

Als “We Moeten Door” één ding duidelijk maakt is het wel dat Broederliefde volwassen is geworden en zich heel erg bewust is van de voorbeeldrol die ze vervullen. Dat zouden meer mensen moeten doen.

“My next move is better than my last”No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.