Chuck Paisley-Where The Doves Bark

Chuck Paisley-Where The Doves Bark

Het is goed dat er temidden van ons drukke leventje artiesten als Chuck Paisley zijn. Met de 10 liedjes (plus een reprise) op zijn nieuwe album “Where The Doves Bark” laat Chuck Paisley je moeiteloos de stress van alledag vergeten. Het is een wereld op zichzelf waarin Chuck Paisley je meeneemt. Voor hectiek is geen plaats en iedereen is er aardig voor elkaar. Ik ben er dan ook graag.

Het album “Where The Doves Bark” van Chuck Paisley opent met de verkapte titeltrack ‘The City’. “I’m living where the doves bark,” zingt Chuck Paisley namelijk. Dat duiven helemaal niet kunnen blaffen sta je nauwelijks bij stil. Dit is tenslotte de wereld van Chuck Paisley. Waar we misverstanden en gevoelens van spijt van ons afdansen in een ‘Little Horrible Tango’.

Geslaagde sfeertekening

Een andere geslaagde sfeertekening op het album “Where The Doves Bark” is het op fantastische wijze dubbel ingezongen ‘Lottery Of Fools’. Wat een prachtige nacht moet dat zijn geweest! Delicaat gitaarspel in het instrumentale ‘A Postcard’, een mandoline in ‘Man Overboard’ en dramatisch aangezet pianospel in ‘He Is Poet, He Is Song’.

Het mooiste bewaart Chuck Paisley echter tot het laatst met de prachtige strofe “you only blur my mind” in ‘Paper Roses” En dat is nou exact wat Chuck Paisley doet op het album “Where The Doves Bark”. Zo nu en dan niet alleen prettig maar zelfs broodnodig.


Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.