Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Curtis Harding-Face Your Fear Curtis HardingFace Your Fear

Tracklist:
 1. Wednesday Morning Atonement
 2. Face Your Fear
 3. On And On
 4. Go As You Are
 5. Till The End
 6. Need Your Love
 7. Dream Girl
 8. Welcome To My World
 9. Ghost Of You
 10. Need My Baby
 11. As I Am

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 27 oktober 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Met “Face Your Fear” brengt Curtis Harding zijn tweede album uit. Niet meer bij Burger Records, maar zo gaan die dingen. Aan zijn geluid verandert de overstap naar Anti weinig. Of het moet zijn dat de muziek op “Face Your Fear” er nog emotielozer op geworden is. Iets waar zijn debuut ook al onder leed.

Ogenschijnlijk was er meer budget beschikbaar en heeft ieder nummer een strijkarrangement gekregen. Het zorgt er niet voor dat de muziek harder binnenkomt.

Grote afstand tot het hart

Integendeel, de afstand tussen de muziek van Curtis Harding en het hart lijkt er alleen maar groter door te worden. Het klinkt allemaal wel mooi maar is toch vooral muziek gemaakt met het hoofd. Het is dus helemaal geen soulmuziek, eerder een soort symfonische pop.

Titelnummer ‘Face The Fear’ zou met wat aanpassingen prima ingezet kunnen worden voor de soundtrack van de nieuwe James Bond film. Nu ontbeert het nog een spanningsboog maar daar weet een beetje handige producer vast verandering in aan te brengen.

Waar is de harstocht

Single ‘On and On’ smeekt gewoon om een oerkreet. En op ‘Go As You Are’ willen we een kreunende Charles Bradley horen die kruipend over de vloer zijn hartstocht uitstort. Het is net of het Curtis Harding niets doet. Op deze manier wil niemand ‘Till The End’ bij je blijven hoor, Curtis. Op ‘Need Your Love’ laat hij horen het toch in zich te hebben.

Otis

Nog iets opzwepender en Otis had goedkeurend meegeknikt. Het is een schaars hoogtepunt op een album dat niet zo heel veel toevoegt. Maar ja, in het land der blinden is eenoog nu eenmaal koning.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.