Daniel Lohues-D.

Daniel Lohues-D.

Ongemerkt brengt Daniel Lohues met “D.” alweer zijn achtste soloalbum uit in negen jaar tijd. Een ongekende productie voor een artiest die toch hoofdzakelijk in het Drents zingt. Daniel Lohues weigert zichzelf te herhalen waardoor elk album zijn eigen karakter heeft. Zo laat Daniel Lohues op het album “D.” meer dan voorheen het huidige tijdsbeeld weerklinken in zijn liedjes. Regelmatig horen we Daniel Lohues dan ook zingen over Facebook. Dat is immers de plek waar we tegenwoordig voor het grootste deel onze levens leven.

Levensmotto

‘Niks Is Meer Waard As Vandaage’ is dan ook het levensmotto dat Daniel Lohues verkondigt in de openingstrack van het album “D.” want “hoe het morgen loopt dat wet gien ien.” Op ‘Weet da’k wat vergeten ben, mar’k ben vergeten wat’ spreekt Daniel Lohues zich echter alweer tegen als hij zingt dat hij ‘haar’ maar niet vergeten kan.

Tipje van de sluier opgelicht

Het is volgens mij voor het eerst dat Daniel Lohues een nieuwe, Drentse tekst schrijft op een populair deuntje van een andere artiest. Want waar kennen we de melodie van ‘Joezölf’ ook alweer van? Daar tegenover staan prachtige originals als ‘Terecht Bij Joe’ en ‘Mis Mien Engel’. De openhartigheid van Daniel Lohues maakt van het album “D.” een hoogtepunt in zijn carrière. Een tipje van de sluier opgelicht.


Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.