Don Broco-Technology Artwork

Recensie Don Broco-Technology

Als we alle berichten mogen geloven krijgt Rock het moeilijk in 2018. En dat na een ook al niet erg florissant 2017. Don Broco trekt zich er niets van aan en gelijk hebben ze. Op album “Technology” trekken ze behoorlijk stevig van leer. Zonder hun popgevoel overigens te verliezen.

Bush

De Britse tongval zorgt ervoor dat al snel de band Bush in herinnering wordt geroepen. Zo cynisch als op ‘Come Out To LA’ hebben we Gavin Rossdale echter nooit horen zingen.

De muziekbobo’s die zichzelf allemaal heel erg belangrijk vinden worden even goed te kijk gezet. Ook de geest van Linkin Park waart er behoorlijk rond.

Fake News

Ook op ‘Porkies’ uit de band zich kritisch. “Fake News” wordt gezien als een symptoom van deze tijd. Maar in 1991 schreef Guns ’n Roses er ook al een nummer over.

T Shirt Song

Op ‘T Shirt Song’ is het lang leve de lol als zanger Rob Damiani met ontbloot bovenlichaam zijn T-shirt boven zijn hoofd rondzwaait. Dat iemand ‘Pretty’ is, is ook niet alles weet de band inmiddels.

Don Broco lijkt klaar om Brand New op te volgen

‘The Blues’ heeft een behoorlijk zwaar onderwerp. Wat te doen als iemand het mentaal zwaar heeft maar niet echt hulp accepteert? Nu Brand New ons zo bedrogen heeft zijn we naarstig op zoek naar een nieuwe vaandeldrager voor onze zielepijn.

Goede start van het nieuwe rockjaar

Tijdens ‘Everybody’ mag er gesprongen worden. Terwijl de band zingt over de periode dat ze er bijna het bijltje bij neer hadden gegooid. Op ‘Greatness’ neigt Don Broco zelfs naar Mother’s Finest. Het leidt uiteindelijk tot een soort Discorock.

Ook daarna blijft Don Broco beuken en rocken. Wel wordt het allemaal wat minder karaktervol. Maar op het einde van ‘¥’ herpakt de band zich. Waarna wordt afgesloten met het emotionele ‘Something To Drink’. Al met al een goede start van het nieuwe rockjaar.

Beluister “Technology” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.