CD COVER ARTWORK FINK - RESURGAM

Fink-Resurgam

Saai is de carrière van Fink allerminst te noemen en dat geldt ook voor zijn zesde album. “I Will Rise Up Again” zingt Fink op het nummer ‘Resurgam’. Het is de letterlijke vertaling van de Latijnse titel. Hij kwam het tegen in een 900 jaar oude kerk in Cornwall waar hij oorspronkelijk vandaan komt.

Steuntje in de rug

Zelf hoeft Fink zich allerminst teneergeslagen te voelen na de mooie reeks albums die hij heeft uitgebracht. De mensheid daarentegen kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Het afgelopen jaar heeft Fink menig uurtje met de blues doorgebracht. Zo bracht hij dit jaar onder meer het album Fink’s Sunday Night Blues uit. En er is weinig meer troostend dan deze muziekvorm.

Groovy

Op ‘Resurgam’ maakt de blues misschien nog wel deel uit van zijn inspiratiebronnen, de output klinkt anders. En behoorlijk afwisselend ook, zelfs in één nummer. Zo horen we op ‘Day 22’ groovy baspartijen transformeren tot heftige indierock. Single ‘Cracks Appear’ is meer soul dan blues en ‘Word To The Wise’ is een indringende pianoballad.

Sfeer

Aan tekst verklaren hoeven we ons bij Fink niet te wagen. Zijn poëtische teksten omhullen zich met mysterie. Sfeer is een betere graadmeter en deze straalt hoop uit. Hoop dat morgen de zon schijnt, je de liefde van je leven tegenkomt of, zo je wilt, er geen muur om Mexico wordt gebouwd.

Geen voetnoot

Fink romantiseert niet. (‘Not Everything Was Better In The Past’) Hij wil geschiedenis schrijven. Zijn eigen persoonlijke geschiedenis. Van de muzikale voetnoot die hij als DJ was wordt hij na zijn transformatie tot singer-songwriter steeds meer een onmisbaar onderdeel van het huidige muzikale landschap.

Helemaal als hij dat verleden laat terugkomen in de nummers ‘Godhead’, ‘This Isn’t A Mistake’ en ‘Covering Your Tracks’. Hij blaast er Electronic, Dub en zelfs Trance nieuw leven mee in.

Muzikaal spannend

Het maakt van “Resurgam” muzikaal één van de spannendere platen van de afgelopen jaren. Het geeft 2017 de hoognodige glans waardoor het eindelijk onder de schaduw van het voorgaande muziekjaar vandaan weet te komen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.