Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Future Islands-The Far Field Future IslandsThe Far Field

Tracklist:
 1. Aladdin
 2. Time On Her Side
 3. Ran
 4. Beauty of the Road
 5. Cave
 6. Through the Roses
 7. North Star
 8. Ancient Water
 9. Candles
 10. Day Glow Fire
 11. Shadows
 12. Black Rose

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 7 april 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Live is Future Islands één van de beste bands, maar die intensiteit ook in de studio over te brengen is hen nog niet gelukt en ook “The Far Field” gaat hen daarbij niet helpen. Natuurlijk werkt een fantastische compositie als ‘Ran’ ook in de studio, maar daarvan staan er niet veel op het album. Zo is albumopener ‘Aladdin’ een prima compositie maar wel wat braafjes.

Daar heeft het daaropvolgende trio ‘Ran’, ‘On The Road’ en ‘ Cave’ in ieder geval geen last van en ook van ‘Through The Roses’ gaat een bezwerende werking uit. Op ‘Candles’ laat Future Islands expliciet horen hoeveel Dub invloeden hun muziek eigenlijk bevat.

En zo zijn er nog wel wat nummers waarin Future Islands het experiment zoekt, vergelijkbaar met hoe Joy Division electronica aan haar muziek toevoegde. Op ‘Shadows’ zingt Debbie Harry mee. Meer een noviteit dan dat het echt iets toevoegt.

En zo blijven studio albums voor Future Islands niet meer dan een vehikel om mee op toernee te gaan en die fantastische optredens te geven.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.