Garciaphone-Dreameater-Artwork

Garciaphone-Dreameater

De dagen worden weer korter en de avonden langer. Het perfecte moment voor Garciaphone om het album “Dreameater” uit te brengen. Prachtige melodieën vullen de huiskamer. Onvoorstelbaar dat boosheid om de wereld de voedingsbodem was voor Olivier Perez om tot dit album te komen. Het was de woede die zijn dromen opat.

Polar

Het tweede album in korte tijd waar ik één van mijn favoriete singer/songwriters, Polar, in terug hoor. In de wijze waarop Perez zijn liedjes zingt en de fijne melodieën waarvan hij ze voorziet. Beide wonen ze tegenwoordig in Frankrijk, terwijl hun roots in een ander Europees land liggen.

Blik naar boven

De blik lijkt op “Dreameater” vaak naar boven gericht, loerend naar ‘A Hole In The Universe’ en de ‘Deadstar’. Verdriet voert de boventoon op ‘Every Song Of Sorrow Is New’, maar verder horen we toch vooral veel hoopvolle teksten.

Hoogtepunt is, naast openingsnummer ‘Don’t Let It Die Like This’, ‘Oh Sleepless World’ dat een tweeluik lijkt te vormen met het instrumentale ‘Heirmet’. Ook het meer uitgesponnen ‘Every Song Of Sorrow Is New’ maakt indruk.

Dichtbij

Het wordt gevolgd door het meer akoestische ‘A Hole In The Universe’ dat je qua productie het gevoel geeft dat Garciaphone bij je in de huiskamer staat te spelen.

“Dreameater” maakte naar eigen zeggen weer een einde aan de droomloze nachten van Olivier Perez. En ik moet eerlijk opbiechten na het beluisteren van dit album heb ik in tijden ook weer eens gedroomd.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.