Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Goldzounds-Goldzounds GoldzoundsGoldzounds

Tracklist:
 1. Rest for a while or the return of Rip van Winkle
 2. Stay by the sea
 3. Cloud spotting #2
 4. I don't dream of you anymore
 5. Meteorite
 6. San Gennaro
 7. Tonight, tonight,...
 8. Golden Sun
 9. Golden Sun - the sunset-remix

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format : ,
Date : 15 januari 2018, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Er zijn bands die vijf albums per jaar uitbrengen. Goldzounds lijkt zich er bewust van te zijn dat de ‘Kill Your Darlings’ filosofie uiteindelijk meer oplevert. Al bij het eerste nummer van hun titelloze derde album zit ik te googlen welke betekenis er schuilt achter ‘Rest for a while or the return of Rip van Winkle’.

Rip van Winkle

Rip Van Winkle blijkt een kort verhaal uit 1819 te zijn waarin de hoofdpersoon op miraculeuze wijze dwars door het gezeur van zijn vrouw heen slaapt over het feit dat hij moet werken voor de kost. Veel liever vertelt Rip Van Winkle verhalen. Net als Goldzounds.

Als halverwege deze compositie de koperblazers aantreden, het kippenvel heeft zich dan al over je hele lichaam verspreidt, komt de gedachte op hoe spijtig het is dat deze band niet meer live optreedt. Wat een bijzondere avonden zouden dat opleveren.

Epische productie

Ook ‘Stay by the Sea’ kent een prachtig arrangement waarbij de blazers als ritme instrument lijken te worden ingezet. Heel bijzonder. De epische productie maakt Goldzounds rijp om eindelijk ‘Bohemian Rhapsody’ eens van de nummer 1 positie van de Top 2000 af te stoten.

Ten tijde van het derde nummer, het instrumentale ‘Cloud Spotting #2’, doemen de woorden “album van het jaar” al op. Ik schud het van me af. Dat zou wel een hele vroege uitspraak zijn op 17 januari. Maar de metal invloeden in het baslijn en de Pink Floydiaanse gitaarpartijen maken het moeilijk te ontkennen.

Heerlijk ook hoe de band de titel van ‘I don’t dream of you anymore’ naar het land der fabelen zingt.

First Lie
First Lie

Met ‘Meteorite’ laat de band de luisteraar weer enigszins op aarde landen om deze vervolgens met de blazers en zangharmonieen in ‘San Gennaro’ weer te laten opstijgen.

Goldzounds maakt van minder meer

Het derde album van Goldzounds levert een half uur aan gouden melodieën op, verdeeld over twee schijfjes waarbij het artwork sfeerverhogend werkt. Helemaal als je de uitgebrachte goudkleurige 7″ vinyl single er bij afspeelt. Minder wordt zo inderdaad meer.

Beluister het derde album van Goldzounds op Spotify.2 Responses

Leave us a comment


 • Ellen van Kooten on

  Golden Sun, moet het clubcircuit in of gebeurd dat al :-)?


  • Rob de Greeuw on

   Nee, voor zover ik heb begrepen zijn ze gestopt met optreden en concentreren ze zich volledig op het uitbrengen van albums.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.