Justin Timberlake-Man-of-the-Woods-Artwork

Recensie Justin Timberlake-Man of the Woods

Overal lees je dat het nieuwe album “Man of the Woods” van Justin Timberlake nogal een stijlbreuk met het verleden is. De vooruitgesnelde singles kregen al de nodige negatieve kritieken. Dus ik verwacht dat het met dit album niet anders zal zijn.

Justin Timberlake: nieuw én vertrouwd

Justin Timberlake doet inderdaad dingen anders op “Man of the Woods”. Maar er zijn ook voldoende vertrouwde ingrediënten die houvast bieden. Op albumopener ‘Filthy’ is de funk een tikkeltje smeriger dan we van de funky zanger gewend zijn. Maar dat past dan ook bij de titel. Wat deze track aan vrolijkheid mist, wordt meer dan goed gemaakt op ‘Midnight Summer Jam’.

Funky sauce

Op ‘Sauce’ heeft Justin Timberlake ook de funk. Op een manier waarop stil zitten wel heel moeilijk wordt. Titeltrack ‘Man of the Woods’ is een stuk rustiger maar nog steeds funky. Op ‘Higher Higher’ schuift Timberlake op richting de spontaniteit van zijn grote hit ‘Señorita’. Terwijl hij vertelt dat succes en geld leuk zijn maar niet het belangrijkste.

Een piepklein beetje Country

‘Wave’ is eigenlijk het eerste nummer dat wat andere invloeden (‘Reggae’) laat horen. Ook ‘Morning Light’ met Alicia Keys laat een nieuwe Justin Timberlake horen. Doordat Chris Stapleton te horen zou zijn op “Man of the Woods” werd het een countryalbum genoemd. Maar daar is op ‘Say Something’ weinig van te horen. Het nummer ‘Flannel’ bevat dan meer country.

Op ‘Montana’ lijkt hij het allemaal te willen combineren. Het groeit daardoor uit tot één van de favoriete tracks op het album.

Justin Timberlake, de verhalenverteller

Op ‘Livin’ Off the Land’ probeert JT als verhalenverteller naar voren te treden. Maar heel veel lijn zit er niet in.

“Man of the Woods” biedt meer afwisseling dan de vorige albums. Ook lijkt hij (bewust?) afstand te willen nemen van de hitlijsten. De weg lijkt vrijgemaakt voor de artiest Justin Timberlake om zich opnieuw uit te vinden.

Beluister het album “Man of the Woods” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.