Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Recensie Kashmere Hakim-Hope is He(art) Kashmere HakimHope is He(art)

Tracklist:
  1. Dead Man's Sea
  2. #10 Obligations
  3. Sofia
  4. Blackbeard

Release Details


Genre : ,
Label :
Country :
Format :
Date : 27 september 2014, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Vier liedjes heeft Kashmere Hakim maar nodig om tot de kern door te dringen. Met fijngeslepen melodieën en gevoel voor timing wordt een scala aan onderwerpen bezongen. Over het verlaten van de veilige haven voor een nieuw avontuur in ‘Dead Man’s Sea’ tot onze verplichtingen naar elkaar die we schijnbaar vergeten zijn. Zoals de zorg voor onze ouderen. (‘#10 Obligations’)

Dochter ‘Sofia’ is misschien wel de directe aanleiding voor de titel “Hope is He (art)”. Voor haar is het lied over een droom. En dromen laat Kashmere Hakim ons zeker. Over de beschaafde piraat ‘Blackbeard’ bijvoorbeeld al kan de mysterieuze tekst van Kashmere Hakim net zo goed ergens anders over gaan.

Het is de ware aard van de kunst. De artiest schrijft een lied en iedereen hoort er wat anders in. Soms vanwege een situatie waar je in zit of omdat het onderwerp je bezighoudt. Zoals die ene zinsnede waarmee Kashmere Hakim het perspectief in het nummer ‘Sofia’ lijkt te veranderen en het opeens gaat over de grootste onrechtvaardigheid die een gescheiden vader kan overkomen. Maar ook hiervoor geldt “Hope is He(art)”.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.