Kevin Devine-Instigator

Kevin Devine kwam op onze radar door de rits aan split-singles die hij met andere bands opnam. Een kunstvorm die uitgestorven leek waarbij je naast een nummer van je favoriete artiest kennismaakt met een andere band.

Melodische Indierock

Kevin Devine bouwde er een hele collectie van waar geen eind aan leek te komen en toen verscheen het album “Instigator”. Voor iedereen die fan is van melodische indierock. Denk hierbij b.v. aan Teenage Fanclub en Ocean Colour Scene, alleen dan wat meer underground.

White Privilege Blues

Ook de actualiteit heeft zijn plek gekregen op het album en wel op Freddie Gray Blues aka The White Privilege Blues. Kevin Devine houdt vast aan ouderwetse waarden. Zo wordt in ‘No One Says You Have To’ de steeds meer narcistische wereld ten voeten getreden. (“Watch your ego, baby.”)

Ondoorgrondelijk

De ondoorgrondelijkheid van sommige van de teksten (‘No History’) geven het een onverslijtbaar karakter. Samen met de snerpende gitaarsolo’s (‘Daydrunk’, ‘Both Ways’) en de punk attitude van Kevin Devine maakt het van “Instigator” een onweerstaanbaar album.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.