Khruangbin-Con Todo El Mundo

Stoïcijns zo zou je de muziek van Khruangbin kunnen noemen. Tweede album “Con Todo El Mundo” heeft namelijk een zekere afstandelijkheid in zich.

Openingsnummer ‘Cómo Me Quieres’ is hier door de romantische gitaarmelodie nog een uitzondering op. Het brengt je terug naar de ’80s toen menig componist (Richard Clayderman voorop) een album uitbracht met “romantische melodieën”.

Invloeden uit Azië en het midden-oosten

Khruangbin haalt haar inspiratie naar eigen zeggen uit Azië. Maar ook het midden-oosten is nooit ver weg. Dit is bijvoorbeeld goed te horen op ‘Lady and Man’ en ‘Maria También’.

Op laatstgenoemde is ook Carlos Santana als invloed terug te vinden. Alleen maakte hij het nooit zo bont met het inzetten van sequenzen.

Khruangbin biedt te weinig variatie

Het is vooral het continu herhalen van motieven waardoor “Con Todo El Mundo” uiteindelijk toch wat tegenvalt. Ondanks dat er mooie melodieën op staan.

Een wat gevarieerder gitaargeluid was ook aan te bevelen geweest. Op het dansbare ‘Evan Finds The Third Room’ gebeurt dat door de gitaar simpelweg wat minder vooraan in de mix te plaatsen.

Het beste voor het laatst bewaard

Wel loont het de moeite om het album helemaal uit te luisteren. Het meest gedenkwaardige nummer (Rotary Connection!) staat namelijk helemaal achteraan. Je ‘Friday Morning’ zal nooit meer hetzelfde zijn.

Beluister “Con Todo El Mundo” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.