Kurt-Vile-Courtney-Barnett-Lotta-Sea-Lice

Recensie Kurt Vile en Courtney Barnett-Lotta Sea Lice

Een album van Kurt (Vile) en Courtney (Barnett). Het klinkt als een match made in heaven. “Lotta Sea Lice” bevat negen nummers waarop ze beide zijn te horen. Albumopener ‘Over Everything’, op het eerste gehoor een grillig gitaarduel, verandert gaandeweg in een coherent samenspel.

‘Let It Go’ heeft muzikaal nog het meest weg van een jammende Ryan Adams ten tijde van zijn Cardinals periode waarbij Kurt en Courtney een nazingspelletje uitvoeren.

Kabbelend

‘Fear Is Like A Forest’ moet het ook toch vooral van het gitaarwerk hebben. Het praatzingen van Courtney, zo nu en dan met bijval van Kurt, is niet het meest interessante van het nummer. Op ‘Outta The Woodwork” neemt Kurt Vile het voortouw en voorziet het nummer van een behoorlijke portie soul.

‘Continental Breakfast’ kabbelt wat te veel door waarna het album met ‘On Script’ vervolgens geheel tot stilstand komt.

Niet echt bijzonder

Op ‘Blue Cheese’ is de mondharmonica partij het meest memorabel, alleen maar omdat ik er zin van krijg het lo-fi debuutalbum van Polar (1996) weer eens te draaien. Het zorgt dat het aardig gestarte album als een nachtkaars uitgaat.

Ongetwijfeld hebben de twee het samen heel gezellig gehad, maar de bereidheid echt iets bijzonders neer te willen zetten lijkt niet aanwezig te zijn geweest.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.