Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Linda Perhacs-I Am A Harmony Linda PerhacsI'm A Harmony

Tracklist:
 1. Winds Of The Sky
 2. We Will Live
 3. I'm A Harmony
 4. The Dancer
 5. Crazy Love
 6. Take Your Love To A Higher Level
 7. Eclipse Of All Love
 8. One Full Circle Around the Sun
 9. Beautiful Play
 10. Visions
 11. You Wash My Soul In Sound

Release Details


Genre : ,
Label :
Country :
Format :
Date : 22 september 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Als je dit jaar één album luistert laat het dan deze zijn is een veel gebezigde uitspraak. Maar voor “I’m A Harmony” van Linda Perhacs is het echt van toepassing. Ze is immers al 75.

De artieste moest wachten tot eind jaren ’90 tot haar debuut uit ’70 eindelijk op waarde werd geschat. De kansen die daarna volgden greep ze met beide handen aan. Met optredens over de hele wereld en nu in 2017 een derde album.

Minnie Riperton

Een folkzangeres wordt Linda Perhacs genoemd, maar wat ze op “I’m A Harmony” laat horen is pure soul. Zo zou Minnie Riperton geklonken hebben als ze zo oud had mogen worden. Hoe had de wereld er dan uitgezien is een vraag die ik mezelf vaak stel.

Gaat Linda Perhacs met “I’m A Harmony” de wereld veranderen? Ik verwacht het niet. Misschien gaat zelfs helemaal niemand deze recensie lezen. Maar de behoefte om dit te schrijven is even groot als de noodzaak muziek als deze tot mij te nemen. Het leidt tot bezinning en een gelukzalig gevoel.

The Flaming Lips

Iedereen die zo hard roept rust in zijn leven te willen doet er goed aan de muziek van Linda Perhacs in zijn of haar leven toe te laten. Voor het titelnummer trekt Linda Perhacs maar liefst 8 minuten uit. Een surrealistische bedoening waar The Flaming Lips nog van onder de indruk zouden raken.

Op ‘The Dancer’ horen we dan eindelijk een tokkelende gitaar op de voorgrond. Maar ook daar kun je prima psychedelische soul mee maken. Fascinerend is ook de ritmische begeleiding op het album. Het maakt duidelijk dat Linda Perhacs niet in hokjes denkt en openstaat voor invloeden uit verschillende culturen.

Django Reinhardt

De jazzy gitaarsolo’s op ‘Crazy Love’ doen zelfs denken aan Django Reinhardt en door het productiewerk op ‘Visions’ is ook Pink Floyd niet ver weg. ‘Take Your Love To A Higher Level’ wordt beloond met een orkestraal arrangement.

Op het tweede deel van het album lijkt met titels als ‘Eclipse Of All Love’ en ‘One Full Circle Around The Sun’ de natuur meer nadruk te krijgen. Het draagt bij aan het organische karakter van het album.

‘You Wash My Soul In Sound’, zoals het afsluitende nummer luidt, is inderdaad wat deze plaat bewerkstelligd.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.