Luwten-Luwten

Luwten is een beloftevolle Nederlandse band onder leiding van Tessa Douwstra die je zou kunnen kennen van Wooden Saints. Samen met producer Frank Wienk (Binkbeats) is er gewerkt aan het titelloze debuut. Na een half jaar lang de ene na de andere prachtige single te hebben uitgebracht zijn de verwachtingen vanzelfsprekend hooggespannen.

Delicaat

‘Difference’ is een typische albumopener, gevolgd door het al op single uitgebrachte ‘Go Honey’. ‘Element of Surprise’ is voorzien van dezelfde delicate productie. Ook een aantal andere elementen van ‘Go Honey’ zijn er in terug te horen tot halverwege de track zijn eigen gezicht laat zien.

Dat geldt eigenlijk ook voor ‘Pinball’ dat het vooral van de flipperkast geluidseffecten moet hebben.

Tweelingtrack

De nummers van Luwten staan of vallen dus met de productie. Op het nummer ‘Not Ifs’ wordt dit gedaan door heel vaak van klank te veranderen. ‘Indifference’ klinkt bekend in de oren. Het is namelijk de tweelingtrack van albumopener ‘Difference’.

‘Double For Me’ is vervolgens een mooie albumtrack en ‘In Over My Head’ klinkt daarna vervolgens als een ouverture als introductie op…iets. De twee afsluitende tracks maken dit echter niet helemaal waar.

Luwten heeft een mooi, sfeervol album gemaakt. Maar iets meer eigenzinnigheid had geen kwaad gekund.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.