Recensie LVZY-Aces

Tijdens het beluisteren van de EP “Aces” begonnen we ons alweer schuldig te voelen. Hoe hebben we dit talent weten te negeren? Maar het blijkt toch echt de debuut EP van LVZY te zijn. Gelukkig, we zijn dus niet de laatste die LVZY in het vizier krijgt.

LVZY is natuurlijk niet geheel een vreemde voor ons. In de aanloop voor deze release verschenen al de nodige singles, maar nu we deze allemaal achter elkaar horen valt het kwartje pas echt.

Funky Wall of Sound

“Aces” bevat een Wall of sound dat echt een aanvulling is op wat er al is. Vol geproduceerd met een funky ondertoon en dito flow. Daarbij heeft LVZY een bijzonder fijn stemgeluid. Als hij vervolgens inhoudelijk ook nog meer laat horen dan veel van zijn genregenoten, dan rest er voor ons weinig om over te klagen.

Spannend wordt het juist of LVZY dit uitstekende visitekaartje met een volgende release zal weten te overtreffen.

Extra laag

Op deze eerste release komen we geen grote namen tegen, wel enkele geweldige features. Onder meer Dicecream die zijn hart altijd op zijn tong heeft. Ook ‘Amigo’, met een feature van Rick Versace, is een hoogtepunt op “Aces”.

Dat je nooit te oud bent om te leren blijkt uit de tekst van ‘Blind’. Het hoe en waarom wordt vervolgens in ‘Holy Vader’ uit de doeken gedaan. Het zorgt samen met de afsluitende track ‘Sorry’ voor een extra emotionele laag op “Aces”.

Het is te hopen dat LVZY deze tweede kans via de muziek met beide handen aangrijpt.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.