Maroon-5-Red-Pill-Blues-Artwork

Maroon 5-Red Pill Blues

De R & B zitten al in de titel van het album “Red Pill Blues” van Maroon 5 en zo zou ik hun muziek dan ook willen typeren. Ook als SZA, Future of A$AP Rocky niet meedoen op de track zoals openingsnummer ‘Best 4 U’ al laat horen. De geest van Marvin Gaye waart er in rond.

Muzikale spanning

‘Wait’ bevat een betere trapbeat dan menige hiphopproductie. Het geeft Maroon 5 weer wat van het krediet terug dat ze in de loop der jaren bij mij hadden verloren. De onderhuidse spanning die hoorbaar is op ‘Lips On You’ en ‘Closure’ was jaren lang afwezig in hun muziek.

“The neighbours must think we’re crazy”

Maroon 5 vertelt weer een verhaal binnen een song zoals op ‘Denim Jacket’ en ‘Plastic Rose’ in plaats van stadionleuzen te scanderen. Dat ze daar de band niet voor zijn maken de Live in Manchester nummers op de Deluxe versie wel duidelijk.

Wakker gemaakt

De ritmische losheid op ‘Bet My Heart’ laat horen dat we hier echt wel te maken hebben met een set fantastische muzikanten. De rits Top 40 hits had ze gewoon wat lui gemaakt. Maar gelukkig is er iets dat hen wakker heeft gemaakt.

Liever geen features

De sterkste nummers op het album “Red Pill Blues” zijn die waarop Maroon 5 alleen te horen is, zoals op het van een Reggae beat voorziene ‘Visions’. De features maken er toch te veel een popcompromis van. Zelfs als Kendrick Lamar zijn ding komt doen op ‘Don’t Wanna Know’.

De enige uitzondering hierop is eigenlijk ‘Whiskey’ met A$AP Rocky dat wel de vaak op dit album te horen muzikale rijkheid bevat.

Prima revanche derhalve van Maroon 5 waardoor ik toch nog niet klaar met ze ben.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.