Matthew Barber and Jill Barber-The Family Album

Matthew Barber and Jill Barber-The Family Album

Matthew Barber en Jill Barber hebben elk al een aantal albums op hun naam staan. Op “The Family Album” zijn broer en zus allebei te horen. Op het solowerk is Matthew meer Country en Jill meer jazzy. In het nummer ‘Today’ komt dat mooi samen. Matthew Barber lijkt met zijn warme stem de meeste leadpartijen voor zijn rekening te nemen en dat pakt goed uit.

Een rol zoals Emmylou Harris op de albums van Gram Parsons zit Jill Barber als gegoten. Zo blijkt ook op het door Townes van Zandt voor Emmylou geschreven ‘If I Needed You’. Het is niet de enige cover. Als Canadezen gaat het Frans op ‘The Partisan’ hen ook prima af. Ook ‘I Must Be In A Good Place Now’ krijgt een buitengewoon fraaie uitvoering. Het advies is om het elke keer na het journaal even op te zetten.

In verschillende nummers horen we ook de nodige strijkinstrumenten maar nergens zo opzwepend als in ‘Song To A Young Seagull’. Een prachtige en bijzonder originele tekst vol wijsheden waar wij mensen ook wel iets mee kunnen. De romantische inborst van de Barbers komt naar voren in ‘One True Love’ (“If you believe in that sort of thing like I do”). “The Family Album” is hoe de wereld zou moeten klinken.

1 gedachte over “Matthew Barber and Jill Barber-The Family Album”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.