Moon Moon Moon-Help! Help!

“Help! Help!” is alweer het derde album dat Mark Lohmann sinds 2014 onder het pseudoniem Moon Moon Moon uitbrengt. Waar ieder optreden door Mark beloond wordt met een unieke poster, wordt het promo exemplaar van zijn album “Help! Help!” vergezeld van een strip over mensen die de uitgang niet kunnen vinden.

Sterk van start

“Help! Help!” begint gelijk sterk met het melodieuze ‘Oh, Wintertime!’. Mooi is ook het intens gezongen ‘House Sitting’ dat gevolgd wordt door het van een onheilspellend intro voorziene ‘Disintegration Loop’ waarmee Moon Moon Moon het vroege werk van de Zwitserse singer/songwriter Polar in herinnering roept.

Loch Ness

Water is een belangrijk thema. Op het album kunnen we de oceaan letterlijk horen en in het titelnummer lijkt een rol weggelegd voor een stel zeemeeuwen. Langzaam maar zeker begint het album dan ook overeenkomsten te vertonen met de surrealistische wereld van The Flaming Lips. Helemaal als het monster van Loch Ness dreigt op te doemen.

Vervolgens lijkt Moon Moon Moon met ‘Lifetime’ muzikaal weer terug te grijpen naar het thema waar het album mee opende en lijkt de cirkel bijna rond. Maar dan is er eerst nog het prachtig gearrangeerde ‘Goodbye, Seabed’. Ambitieus en orkestraal.

Een prachtige plaat die elke draaibeurt meer van haar geheimen prijsgeeft.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.