Nosaj_Thing_Parallels

Nosaj Thing-Parallels

Het is al lang geleden dat ik een memorabel elektronisch album heb gehoord. Ik zal niet beginnen over Jean Michel Jarre, maar op “Parallels” van Nosaj Thing is er sinds lange tijd weer eens sprake van een producer die een verhaal te vertellen heeft.

Veel Electronic albums hebben maar één doel en dat is uitgroeien tot een compilatie van hitsingles. Alleen heeft een hitsingle vaak maar een beperkte houdbaarheid.

Sfeer

Daar maakt Nosaj Thing zich niet druk over. Met tracks als ‘Nowhere’ bouwt hij rustig aan de sfeer die hij nodig heeft. ‘All Points Back To You’ met vocalen van Steve Spacek is al een vroeg hoogtepunt. Een jazzy benadering van House. Daar kocht ik vroeger de platen voor van het After Midnight label.

Op ‘Form’ mogen de synths volop blazen. Alle knisperende achtergrondgeluiden doen denken aan de organische benadering van Electronic door Moodymann.

Zwoel

De zwoele zang van Kazu Makino maakt ook van ‘How We Do’ een gedenkwaardig moment. Op ‘Get Like’ is goed te horen hoe mooi en vol gevoel de beats zijn die Nosaj Thing inzet. Een genot om met je koptelefoon naar te luisteren. Waar het mysterieuze ‘IGYC’ voor staat wordt duidelijk als we naar de tekst luisteren:”I guess you can”.

“Parallels” wordt afgesloten met een breakbeat. Nosaj Thing laat horen dat het echt niet onmogelijk is dit op subtiele wijze in te zetten. Het ligt er maar net aan wie er achter de knoppen zit.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.