Novo-Amor-Ed-Tullett-Heiress-Artwork

Novo Amor & Ed Tullett-Heiress

Hij is mooi hè, die “Bathing Beach” EP van Novo Amor. Zijn volgende project is het album “Heiress” met Ed Tullett. En dan moet zijn debuut nog uitkomen. Albumopener ‘Silvery’ bevat alles wat van Novo Amor zo’n groot talent maakt. Mysterieuze, orkestrale muziek waarbij zijn stem als extra instrument fungeert. Het draait niet zozeer om het verhaal maar meer om de sfeer die wordt neergezet.

Veldslag

Op ‘Euphor’ wordt dit nog even benadrukt. Helemaal als Novo Amor zelf de tweede stem voor zijn rekening neemt. Mocht er een tourtje volgen dan ben ik benieuwd hoe ze daar dan mee omgaan. ‘Cavalry’ is wat steviger en lijkt door de riff zelfs licht naar progrock te neigen. ‘Amateur Blood’ klinkt vervolgens als de oase van rust na een veldslag.

Om heel rustig van te worden

Op ‘Pteryla’ gebeurt zoveel dat het als een samenvoeging van meerdere nummers klinkt. Op ‘Anatome’ lijkt het duo dat deel van het lichaam dat verbonden is met de liefde te willen verwijderen.

Een collectie mooie, sfeervolle liedjes waarbij een volledig album misschien wel wat teveel van het goede is. Want daar wordt je wel heel rustig van. Maar het zo nu en dan een kwartiertje opzetten, daar is helemaal niets mis mee.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.