Point Quiet-Ways And Needs Of A Night Horse

Americana. In haar hoogtijdagen diep in de jaren ’90, heerste Ruud Hermans elke zaterdagavond over de radiogolven op Radio 2. Het tweede album “Ways And Needs Of A Night Horse” van Point Quiet brengt me hiernaar terug. Het genre herbergt namelijk zoveel historie dat het zich losmaakt van de tijd.

Levenservaring

In het titelnummer waar het album “Ways And Needs Of A Night Horse” mee opent laat Point Quiet horen over de nodige levenservaring te beschikken getuige het wijze advies die een vader aan zijn zoon geeft. In ‘Run All You Want’ wordt dezelfde beklemmende sfeer vastgehouden. ‘NY Or Not NY’ lijkt wat lichter van toon maar schijn bedriegt. “For a minute her heart was yours alone”. Point Quiet maakt muziek waar troost in schuilt.

Concept

Tussen de nummers door lijkt zich een conceptueel verhaal op het album “Ways And Needs Of A Night Horse” van Point Quiet te ontvouwen. Zo lijkt ‘The Man I Once Was’ weer een vervolg te zijn op de gebeurtenissen in ‘NY Or Not NY’. In het nummer ‘Trembling Stars’ contrasteert de ingehouden zang prachtig met de uitbundige productie. Een compleet blaaskapel lijkt onder de sterrenhemel voorbij te trekken.

Natuurkrachten

Op ‘The West Wind’ lijkt de muziek in de greep te zijn van de natuurkrachten die worden bezongen. Een rustige bries die ons naar het slot van het album “Ways And Needs Of A Night Horse” van Point Quiet leidt. Daar komt op ‘Horses’ het edele dier weer voorbij dat we op basis van de titel vaker verwacht hadden voorbij te horen galopperen. In slotnummer ‘Maneras Y Necessidades’ gaat Point Quiet onverwacht op de Mexicaanse tour. Ook hier vergaloppeert Point Quiet zich niet waardoor we gerust van een vijf sterren productie kunnen spreken.1 gedachte over “Point Quiet-Ways And Needs Of A Night Horse”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.