Recensie Prince & 3rd Eye Girl-Plectrum Electrum

Eindelijk is het Prince gelukt om bij Warner Music twee albums tegelijkertijd uit te brengen. Van de twee nieuwe Prince albums is “Plectrum Electrum”, het bandalbum met 3rd Eye Girl de meest interessante release. Prince houdt zich hierop aan zijn woord. De dames van 3rd Eye Girl zijn namelijk net zo aanwezig op het album “Plectrum Electrum” als Prince zelf, getuige nummers als ‘BOYTROUBLE’, een onderwerp waar Prince waarschijnlijk toch wat minder feeling mee heeft.

Mother’s Finest in herinnering geroepen

3rd Eye Girl laat op het nummer ‘BOYTROUBLE’ horen de funk te hebben en citeert en passant Ice-T’s ’99 Problems’. Prince en 3rd Eye Girl zijn dan al ijzersterk van start gegaan met het album “Plectrum Electrum” via opener ‘WOW’ en ‘PRETZELBODYLOGIC’ dat refereert aan Black Sabbath. Op ‘AINTTURNINGROUND’ is voor de eerste keer 3rd Eye Girl zingend te horen. Een track die daardoor Mother’s Finest in herinnering roept, al is dat na de metal gitaarsolo snel verdwenen.

Prince de mentor

Ook op de instrumentale, bluesy titeltrack ‘PLECTRUM ELECTRUM’ gaan Prince en 3rd Eye Girl zich te buiten aan gitaarsolo’s en riffs. ‘WHITECAPS’ is dan een heerlijk dromerig en jazzy rustpunt zo tussen al het gitaargeweld. Op ‘FIXURLIFEUP’ toont Prince zich de mentor van 3rd Eye Girl.

Don’t worry about what the crowd does. Just worry about being good at what you love.

‘STOPTHISTRAIN’ bevat pure R&B. Dat kenden we ook nog niet van Prince. Net zoals de punkattitude die Prince en 3rd Eye Girl aannemen op het nog geen twee minuten durende ‘MARZ’. ‘ANOTHERLOVE’ en ‘FUNKNROLL’ zijn de tracks die het duidelijkst verbonden zijn aan het verleden van Prince. Ik moet in ieder geval onmiddellijk denken aan ‘The Most Beautiful Girl In The World’ en ‘Alphabet Street/Earthquake’.

Kortom, het album “PLECTRUM ELECTRUM” van 3rd Eye Girl is een plaatje dat naast een ouderwets funkende Prince ook nog eens voldoende verrassingen bevat.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.