PUP-The Dream Is Over

PUP-The Dream Is Over

Je zou bijna denken dat de Canadese rockband PUP een haat/liefde-verhouding heeft met optreden. De video ‘Reservoir’ (afkomstig van hun debuut uit 2014) liet een band zien die worstelde met brekende gitaarsnaren en drumstokjes en een microfoonstandaard die een geheel eigen leven leidde. En zelf kwamen ze er ook niet helemaal zonder kleerscheuren vanaf.

If This Tour Doesn’t Kill You, I Will

Op het tweede album van PUP is het er niet veel beter op geworden. Want zanger Stefan Babcock zingt:”If This Tour Doesn’t Kill You, I Will.” Het is niet het enige hoogtepunt op het album, wel het meest memorabele. ‘My Life Is Over And I Couldn’t Be Happier’ is een even geniale titel. Het nummer laat alleen een iets minder onuitwisbare indruk achter.

breed palet aan invloeden

Ten tijde van het titelloze debuut gecategoriseerd als Hardcore Punk, horen we op het album “The Dream Is Over” een breed palet aan invloeden. Zelfs binnen de aandachtsspanne van één nummer dat de 2,5 minuut meestal niet overstijgt. Springerige Indie (The Kooks, Arctic Monkeys) komt voorbij. Maar ook de roots van de band worden gelukkig niet vergeten zoals op ‘Old Wounds’. Nummers als ‘Doubts’ en ‘Sleep In The Heat’ bevatten echter zoveel melodie dat zelfs een mainstream uitstapje mogelijk lijkt.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.