Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Rico & Sticks-IZM Rico, SticksIZM

Tracklist:
 1. Sneakers Fris
 2. Dit Is Wat Ik Weet
 3. IZM & Fakkels
 4. Nou En
 5. Uggelie feat. Freez
 6. Pinguin
 7. Hoort Erbij
 8. Je Denkt Te Veel
 9. Fokkop
 10. IZM
 11. We Zijn Hier Niet - Kapuzenpulli Remix
 12. Libi Do Basi
 13. Wat Nog Meer feat. Freez
 14. [SKIT] Kakt In

Release Details


Genre :
Label : ,
Country :
Format :
Date : 21 juli 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

“IZM” was het makkelijkste album om voor Rico & Sticks te maken geven ze in interviews aan. “Als jij geniet van deze shit is het genoegen wederzijds” is dan ook misschien wel de belangrijkste zin op het album. Het betekent echter niet dat Rico & Sticks de makkelijke weg hebben gekozen. Albumopener ‘Sneakers Fris’ zit al direct vol weirde sounds. Sticks geeft vooraf een waarschuwing, want voor je het weet zit Zwolle ook in jou.

Enge dingen

Diverse enge dingen worden aangestipt. Belangenverstrengelingen, internettrollen en waarom mensen zich in vredesnaam zo boos over zoveel zaken maken. Als ik me niet vergis begon het allemaal zo ongeveer toen “Colluci Era” in 2009 uitkwam, het laatste gezamenlijke album van Rico & Sticks. ‘Fakkels en Bananen’ stond daar toen op. ‘IZM & Fakkels’ is het nu. Geen gemakkelijke track. Geef me nog een maandje, dan weet ik misschien wat het allemaal betekent.

110 tracks

110 tracks hebben Rico en Sticks inmiddels opgenomen. ‘Nou en’ doet je beseffen dat het er nog veel te weinig zijn. Gelukkig maar dat het Wim Kieft leventje Rico toch wat tegenviel. Op ‘Uggelie’ spreekt vader Sticks. Juist deze track bevat de eerste feature, van Freez. Wiens carrière via de Fakkelteit van start gezien. Sticks beziet op de track welke dingen er in zijn leven goed zijn gegaan. Hij mag een tevreden man zijn. Ook op ‘Pinguïn’ doet hij zich voor als de oude man die de connectie met de jeugd heeft verloren. Samen met Rico vertelt hij ze hun blik weer meer op de wereld te richten in plaats van op het externe geheugen in hun hand.

Wandelende takken

Vroeger keken we minuten lang naar onze eigen wandelende takken. Rico lijkt er naar te verwijzen op ‘We Zijn Er Niet’. Tegenwoordig hebben we daar geen tijd meer voor. Er moeten video’s en timelines worden bekeken. De track bevat samen met ‘Libi Do Basi’ verwijzingen naar Snoop Dogg. En wat zal Typhoon van deze track zeggen?

IZ ‘M

“Van beschuit met muisjes tot aan de koffie met cake”. Zo bezien Rico en Sticks het leven op het album en specifiek op ‘Hoort Erbij’. Je hersens breken over hoe de albumtitel uit te spreken hoeft niet meer als je ‘IZM’ hebt gehoord. Zodat je met een gerust hart naar de winkel zou kunnen gaan om heel old school het album te kopen zodra dit beschikbaar is.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.