Rob Moir-Adventure Book

Aan Rob Moir is het wel besteed om het “Adventure Handbook” te schrijven. Vorig jaar nog heeft hij per fiets twee maanden lang Europa doorkruist. Als hij op zijn ruigst zingt (‘Ports Of Call’) doet Rob Moir denken aan The Gaslight Anthem. Ook Steve Earle en Teenage Fanclub zijn referentiekaders. In een aantal nummers klinkt datzelfde zomerse melancholische gevoel door dat laatstgenoemde band in het verleden zo sterk wist neer te zetten. Geen softe singer/songwriter dus, waar er immers al genoeg van zijn.

Enorme haast

Met ‘New Years Day’ en ‘New Years Eve’ zijn er eindelijk weer twee nummers geschreven om op 1 januari te draaien. Melancholisch om- en vooruit kijken naar oude en nieuwe liefdes. En dat binnen 24 uur. Dat doet Rob Moir knap. Het is exemplarisch voor hoe Rob Moir in het leven staat. Altijd op zoek naar een volgende ervaring. Zijn enorme haast om het leven te ontdekken wordt weerspiegeld in ‘Run for your life’.

Tijd voor reflectie

Gelukkig is er ook ruimte voor reflectie op het album “Adventure Handbook” van Rob Moir, zoals in ‘Just Ghost’ waarin het dan ook gelijk gaat regenen. ‘The Wilderness I Know’ is de vreemde eend in de bijt. Heel kaal en repetitief. Welk stukje van Europa zal Rob Moir hiermee bedoelen? Het is te hopen dat hij voor ons land een ander nummer heeft geschreven, misschien wel ‘True Love’…

1 gedachte over “Rob Moir-Adventure Book”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.