Recensie Sara Bonne-Testimony

Sara Bonne-Testimony

Op het eerste gehoor lijkt Sara Bonne met Testimony een gooi te willen doen naar het perfecte popalbum, maar schijn bedriegt. Zo is Sara Bonne op het prachtig gezongen Life Happens een steun voor iedereen die zich wel eens verlaten heeft gevoeld. Het is pas de vijfde track op het album maar Sara Bonne heeft dan al bewezen over de gave te beschikken een groot publiek aan te kunnen spreken. Met het meer rockende One Step Forward bijvoorbeeld waarmee Sara Bonne bijna Anouk naar de kroon steekt.

Het nummer Hail bevat een verslavende hook om keer op keer te willen horen en anders is er nog het prachtige blazersarrangement op Heal Me.  Ook bijzonder: Amy’s Song, het eerbetoon van Sara Bonne aan Amy Winehouse. Het nummer Ban Your Hate op Testimony kan op meerdere manieren uitgelegd worden maar ik luister er graag naar als een maatschappelijk protest.

Naarmate het album Testimony van Sara Bonne vordert lijkt ook de invloed van Jeff Buckley hoorbaar te worden. In de opbouw van de liedjes, zangmelodieën en ook tekstueel. Testimony lijkt opgezet volgens het aloude lp-concept met een luchtigere A-kant en een indrukwekkende, qua thematiek donkerdere B-kant. Het maakt van Testimony een evenwichtig, uitgebalanceerd album.Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.