Stage Republic-Firstage

In 2005 debuterend onder zijn eigen naam heeft de carrière van Corjan de Raaf een behoorlijke vlucht genomen, met name in het buitenland waar ook zijn acteertalent werd opgemerkt. Met Stage Republic heeft Corjan de Raaf een nieuw platform gevonden om zijn muziek mee uit te brengen. Muzikaal verschilt Stage Republic wel wat van het eerdere werk. Zo horen we op de track ‘Hollywood’ van het album “Firstage” raakvlakken met een progressieve rockband als Porcupine Tree, waarbij in het refrein overigens wel een veel catchier geluid wordt nagestreefd dan voornoemde band.

Afwisseling is de grote kracht van Stage Republic. Zo presenteert Corjan de Raaf zich op het album “Firstage” in de openingstrack ‘Last Side’ als een ware discogod, terwijl op ‘All The Way’ de 80’s pop van A-ha een invloed lijkt. Op ‘How The West Was Won’ lijkt Iers bloed door Corjan’s aderen te stromen. ‘Running From The Game’ is een heerlijke uptempo popsong waarmee Stage Republic het niveau van Chris DeBurgh benadert.

Op ‘Online Outlaw’ is het de tekst die intrigeert en waarmee Stage Republic heel wat mensen een spiegel voorhoudt. Op ‘Camera Girl’ etaleert Corjan de Raaf zijn liefde. Ik vraag me alleen af of het voor het meisje voor of achter de camera is.

//
//

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.