The Academic-Tales From The Back Seat

In 2018 gaat Rock een comeback maken. Ik weet dat omdat ik het debuutalbum “Tales From The Back Seat” van The Academic al heb gehoord. En het is net zo leuk als toen The Kooks tien jaar geleden de wereld op zijn kop zette.

The Academic was in 2016 ook al the talk of the town tijdens Eurosonic. En sindsdien zijn ze op een ‘Permanent Vacation’. Meer dan ooit lijkt er behoefte te zijn aan een band die alles van de zonnige kant bekijkt.

Vrolijke punkinvloeden

Het refrein van ‘Bear Claws’ heeft veel weg van de vrolijke punk die in de ’90 en ’00s de hitlijsten bevolkte. Zinnen als “You don’t have to be cool to make me shiver” maken het nummer tot een volgend hoogtepunt. Ook op ‘Northern Boy’ komt de band gevat uit de hoek.

The coffee is cold like my heart

Wat wordt de grootste hit van The Academic in 2018?

Op ‘Different’ horen we het enthousiasme dat The Killers aan het begin van hun carrière typeerde. ‘I Feel It Too’ is het nummer waardoor ik op The Kooks kwam. Waarschijnlijk wordt het de grootste hit van The Academic in 2018. Ik plak er alvast het predikaat “klassieker” op.

Op ‘Why Can’t We Be Friends’ klinkt de band al even aanstekelijk. ‘Girlfriends’ lijkt geïnspireerd door Famke Louise aangezien de ‘girlfriend’ uit de titel het liefst een Bentley rijdt.

Droogkomisch

‘Bite My Tongue’ en ‘Fake I.D.’ zijn twee droogkomische liedjes. Ideaal om de feestvreugde verder mee te verhogen. ‘Television’ is het enige nummer waarop de band een melodramatische invalshoek neemt. Ten teken dat er inhoudelijk groeimogelijkheden zijn. Maar ik denk dat ik met dit eerste album voorlopig nog niet klaar ben.

Het is te hopen dat er een vinyl release komt zodat ik hem ook echt grijs kan draaien. Gelukkig kun je “Tales From The Back Seat” vanaf 12 januari in ieder geval beluisteren op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.