The Galactic Lo-Fi Orchestra-Giving Popmusic Back To The People

The Galactic Lo-Fi Orchestra-Giving Popmusic Back To The People

Op basis van de bandnaam zou je een futuristisch stukje huisvlijt verwachten. The Galactic Lo-Fi Orchestra maakt echter gruizige indiepop. Hemelse harmonieën gecombineerd met een overstuurde gitaarsound. Alsof de Beach Boys een punkband zijn begonnen. Wel bevat bijna elk nummer van The Galactic Lo-Fi Orchestra op het album “Giving Popmusic Back To The People” een verwijzing naar de lucht. Een onderwerp dat hen dus wel degelijk intrigeert.

In het openingsnummer op “Giving Popmusic Back To The People” roept The Galactic Lo-Fi Orchestra nog de hulp in van ‘Superman’, maar daarna doen ze het toch echt helemaal zelf. In ‘Keep On Trucking’ waan ik me in een ruimtevoertuig. Het zal de invloed van de bandnaam zijn die zich in mijn hoofd heeft genesteld.

Battlestar Galactica

Op ‘Let’s Sleep 4ever’ horen we hoe zanger Michel Geelen probeert bij een meisje de nacht door te brengen. Alleen om te slapen. Echt waar. ‘Stay Around’ bevat door het toevoegen van een dosis electronica een meer futuristische sound waarmee ze in de voetsporen treden van het helaas gestopte Infadels. ‘ Ook ‘Oh Yeah’ neigt hiernaar. Als vervolgens Lucifer (een karakter uit Battlestar Galactica) op ‘All I Want’ voorbij komt, wordt de belofte toch nog ingelost.

Het zou zeer terecht zijn als voor The Galactic Lo-Fi Orchestra met het album “Giving Popmusic Back To The People” de songtekst van ‘Here We Are’ uitkomt: volle zalen en muziekbladen volgeschreven over hun avonturen.


Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.