The Glorious Sons-Young Beauties And Fools Artwork

Recensie The Glorious Sons Young Beauties And Fools

“Young Beauties And Fools” is het tweede album van The Glorious Sons. Een Canadese rockband die inderdaad uit broers bestaat. Of in ieder geval twee dan.

Brett en Jay Emmons proberen met hun muziek niet opnieuw het wiel uit te vinden. Het klinkt vooral erg vertrouwd. Vooral voor iemand die op zijn puberslaapkamer zijn keel schor schreeuwde met de liedjes van Bryan Adams. Ook al een Canadees.

Slechte vrouwen

Er zijn al aardig wat liedjes over slechte vrouwen geschreven. In de hele #metoo discussie zijn ze alleen wat op de achtergrond geraakt. Maar The Glorious Sons maken dat helemaal goed met ‘Josie’.

“She breaks the hearts of boys for the fun of it all”

De slechte gewoontes van The Glorious Sons

Nog meer slechte gewoontes komen aan de oppervlakte op ‘Everything Is Alright’. Als de allerlaatste centen opgaan aan sigaretten. Op ‘Come Down’ wordt dan maar de creditcard van pa gebruikt.

The Glorious Sons zingen over het leven leven zonder nog (te hoeven) na te denken over de gevolgen. Oftewel ‘Godless, Graceless and Young’.

Running in the family

‘My Blood’ leert ons dat ze deze manier van leven niet van een vreemde hebben. Het zit in de familie. ‘Sawed Off Shotgun’ laat horen dat dat niet altijd goed gaat.

Niet alleen van dik hout zaagt men planken Rock

Naarmate het album vordert komen muzikaal ook andere invloeden bovendrijven dan de van dik hout zaagt men planken Rock waar Canada bekend om staat. Beetje Blues, beetje Soul en de nodige blazers.

Met zo’n aanpak en slechts tien liedjes is het heel moeilijk om direct na afloop van het album niet onmiddellijk weer op de playknop te drukken. Een best wel verslavend plaatje.

Beluister “Young Beauties And Fools” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.