The National Sleep Well Beast Artwork

The National-Sleep Well Beast

Een albumrelease van The National is anno 2017 groot nieuws. En dat is ook op het nieuwe album “Sleep Well Beast” te horen. Van ‘Afraid For Everyone’ naar ‘Nobody Else Will Be There’.

Natuurlijk heeft The National haar introverte natuur niet helemaal af weten te schudden. Dat horen we in het volgende nummer eigenlijk al als Matt Berninger “The day I die / Where will you be” zingt.

Leonard Cohen

Op ‘Walk It Back’ sluipt er wat meer elektronica in het geluid van de band geeft Matt Berninger zijn beste Leonard Cohen imitatie in de half gezongen / half gesproken stukken van het nummer.

Aaron Dessner brengt met zijn gitaarsolo ‘The System Dreams In Total Darkness’ naar huis en het is niet alleen Matt Berninger die we horen zingen, toch?

Gelovig

‘Born To Beg’ is een gelovig nummer, maar dan toch vooral een uiting van het geloof in de liefde. Misschien wel geschreven door het echtpaar Berninger.

Een uitbarsting als ‘Turtleneck’ hebben we nog maar weinig van The National vernomen. Een nummer dat over de goede bedoelingen van ouders lijkt te gaan. Iets waar de bandleden van The National inmiddels allemaal in zijn getransformeerd.

Het nummer zal hen waarschijnlijk er niet van behoeden precies dezelfde fouten te maken als iedereen. Twijfels die ook terugkomen op titelnummer ‘Sleep Well Beast’, waar ook de vergankelijkheid van het leven centraal op staat.

Over de jaren die verstrijken

Kwetsbaarder als op ‘Guilty Party’ heeft Matt Berninger zich amper laten horen. Over het gevoel dat je er te weinig bent in de jaren die je doorbrengt met je grote liefde en die inmiddels zijn verstreken en nooit meer terugkomen. Op zo’n moment is het goed om in gedachten terug te gaan naar de eerste ontmoeting die de levens bij elkaar bracht. (‘Dark Side of the Gym’).

Ook op ‘Carin At The Liquor Store’ zet Matt Berninger zijn vrouw centraal die achter de schermen een grotere rol voor de band speelt dan verwacht. “Sleep Well Beast” laat je het leven voelen in al haar facetten en voor iedereen die de muziek fysiek afspeelt wordt die beleving alleen maar groter.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.