The Oldtime Stringband-Cat's Got The Measles

Recensie The Oldtime Stringband-Cat’s Got The Measles

Twee fascinerende albums heeft The Oldtime Stringband reeds uitgebracht en van de bron waar zij uit putten lijkt de bodem nog lang niet in zicht. Ook het derde album “Cat’s Got The Measles” staat weer bol van de smaakvolle traditionals, aangevuld met werk van Dwight Yoakam en Iris DeMent dit keer. Ook heeft zangeres Shelly O’Day van The Oldtime Stringband twee nummers geschreven. De cd opent ermee (‘Take Me Away’) en sluit ermee af. (‘Don’t Go To That Barber’) En daartussen door gebeurt heel veel.

Over de bergen

Wie het album “Cat’s Got The Measles” aanschaft haalt heel veel sfeer in huis. Het album lijkt ook traditioneel te zijn opgenomen waarbij alle muzikanten tegelijk musiceren. Het zorgt voor een levendig gebeuren. Thematisch wordt er veel gereisd. Over de bergen (‘Run Mountain’, ‘Going Across The Mountain’), gewoon over de weg (‘Down The Road’), maar ook per trein (‘Bumming An Old Freight Train’). In dit laatste nummer horen we de gastvocalen van Tim Knol.

Gewichtige thema’s

Met ‘Blue Diamond Mine’, ‘Miner’s Prayer’ en ‘Cotton Mill Girl’ wordt het zware leven van de arbeider bezongen. De zoektocht waar het in het leven om draait staat centraal in ‘Take Me Away’, ‘Our Town’ en ‘Henry Lee’. Gewichtige thema’s. De muzikaliteit van The Oldtime Stringband maakt het echter een feest om er naar te luisteren. Een lach en een traan. Precies zoals het leven is.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.