The Oldtime Stringband-Gotta Quit Kickin’ My Dog Around

The Oldtime Stringband is een liveband bij uitstek. De band heeft het aan de ervaren handen van producer Reyn Ouwehand overgelaten om dit ook te vangen op het album Gotta Quit Kickin’ My Dog Around. Er zit behoorlijk wat ervaring in The Oldtime Stringband. Zo heeft Nico Druyf al sinds de jaren ’80/90(?) zijn sporen verdiend in verschillende bands. En dat Tim Knol, de beroemde zoon van Ton Knol, het ook niet van een vreemde heeft geleerd blijkt ook wel op dit album.

Er staan volgens The Oldtime Stringband negen traditionals op Gotta Quit Kickin’ My Dog Around. Ik had zelf verwacht dat het afsluitende nummer Pure Narigheid door The Oldtime Stringband zelf zou zijn geschreven. Het is het enige Nederlandstalige nummer op het album.

De bandnaam dekt de lading goed. Folk, Country, Bluegrass van ouderwetse kwaliteit. Zeer geslaagd is het titelnummer waarin een fantastische imitatie van een geschopte hond te horen is. De gloedvolle vertolking van Gillian Welch’s That’s The Way That It Goes steekt het origineel bijna naar de kroon.

De leadvocals van The Oldtime Stringband worden verdeeld onder de bandleden met uitzondering van fiddlespeler Nico Keereweer. Met haar zuivere, authentieke stem trekt Shelly O’Day zeker de aandacht naar zich toe maar Lost Highway, gezongen door Nico Druyf, mag ook een hoogtepunt op de cd worden genoemd, zonder daarbij de andere vocalisten tekort willen doen.

Het album Gotta Quit Kickin’ My Dog Around is een groot feest. Al gaat er niets boven de live belevenis die The Oldtime Stringband is.

src=”http://bandcamp.com/EmbeddedPlayer/v=2/album=43577049/size=grande3/bgcol=FFFFFF/linkcol=4285BB/” height=”410″ width=”300″ frameborder=”0″>

1 gedachte over “The Oldtime Stringband-Gotta Quit Kickin’ My Dog Around”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.