Theo Sieben-Delphinidin

Theo Sieben-Delphinidin

Het recenseren van het album “Showbizz Friends” van Allard Robert was een belangrijk markeringspunt in de herstart van IndebanvanNL in 2013. Nu is er het album “Delphinidin” van Theo Sieben waarbij ook een belangrijke rol is weggelegd voor Allard Robert met zijn French horn. Dat ik deze recensie schrijf tijdens mijn verblijf in Frankrijk zal vast geen toeval zijn.

De nummers waarop zij samen spelen zijn steevast een hoogtepunt op het album “Delphinidin”. De voordracht van Theo Sieben is van zichzelf al indrukwekkend genoeg, Allard Robert voegt er dat beetje magie aan toe waardoor een nummer boven zichzelf uit stijgt. Zoals bij titelnummer ‘Delphinidin’ dat tekstueel ook al het magische in ons leven aanstipt. Waarom temidden van 8 miljard mensen je juist die ene persoon tegenkomt. Eén minuut later en je had elkaar gemist.

A Joyful Noise

‘Make A Joyful Noise’ stipt het belang van muziek aan. Het legt uit waarom het radioprogramma Arbeidsvitaminen nooit verloren had mogen gaan. ‘The Killing Of Dimebag’ is het trieste relaas van de moord op Dimebag Darrel, de gitarist van Pantera. Een van de mooiste murderballads in jaren.

De French horn van Allard Robert en de zang van Theo Sieben vol emotie maakt van ‘Synchronicity Blues’ een van de mooiste nummers van het jaar. De bassdrum van Rob Klerkx (Moke) en fiddle van Judith Kolen op ‘Bumpy Road Blues’ geeft je het gevoel door New Orleans te slenteren. Het onderstreept nog eens de rijkheid van het album “Delphinidin” van Theo Sieben.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.