Tim Knol-Soldier On

Daar is ie dan, het derde album “Soldier On” van Tim Knol. “Getting to the place is easy, staying there is kinda though.” zingt Tim Knol in de titeltrack die tevens het album “Soldier On” opent. Vooral de prachtige baslijn valt op en er is goed te horen hoe zeer Tim Knol zowel vocaal als op het gebied van songwriting is gegroeid. Tim Knol is toe aan de volgende stap in zijn carrière of zoals hij zelf zingt in ‘Motion Of Life’:”All I gotta do is expand my territory”.

Een compleet album

Al sinds zijn samenwerking met hiphopper Engel geloof ik dat Tim Knol het in zich heeft uit te groeien tot een genreoverstijgende artiest. Hoewel er op het album “Soldier On” productietechnisch en in de arrangementen een zeer grote stap voorwaarts is gemaakt, zijn de (roots) invloeden van Tim Knol nog steeds goed hoorbaar. Een completer rootsalbum dan “Soldier On” is er (internationaal) in 2013 echter niet verschenen.

If my mind could beat my heart

Door de verschillende blaasinstrumenten en het fluwelen gitaarspel is er sprake van een rijk geluid. Ook ligt de stem van Tim Knol mooi in de muziek. Tekstueel is er eveneens veel te halen op het album “Soldier On” van Tim Knol. “If my mind could beat my heart” is bijvoorbeeld een prachtige uitgedachte zinsnede.

Publieksfavoriet

Op Sea Of Shame duikt opeens toch die poppy kant van Tim Knol op. Het daarop volgende nummer Take Care Of Your Mind zou wel eens heel snel tot een publieksfavoriet kunnen uitgroeien tijdens de concerten van Tim Knol, vooral door het opgewekte ritme. Op prijsnummer Cold Cold Rain wordt de onvolprezen Ryan Adams naar de kroon gestoken. Erg knap. Zeker in de wetenschap dat Tim Knol nog veel meer in zijn mars heeft.


1 gedachte over “Tim Knol-Soldier On”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.