Waylon zijn idolisering van Waylon Jennings kon ik altijd maar moeilijk rijmen met de muziek die achter zijn naam stond. Popmuziek, soms soulvol maar met country had het weinig van doen. En toen verscheen hij opeens samen met Ilse de Lange op het podium als The Common Linnets. Hoe dat afliep weten we allemaal maar blijkbaar heeft dat de zanger wel aan het denken gezet.
Extra bewegingsruimte door The Voice
Het scheelt natuurlijk dat hij voor zijn brood niet meer volledig afhankelijk is van zijn muziek. Ongetwijfeld heeft het jurywerk bij The Voice hem extra bewegingsruimte gegeven om voor het nieuwe album “The World Can Wait” volledig zijn hart te volgen.
Waylon kluistert luisteraar aan zijn lippen
Een slidegitaar opent de plaat en we horen Waylon zijn hart binnenstebuiten keren op ‘Back Together’. Met het verhaal over strijden voor de liefde, of het nu wel of niet fictief is, kluistert hij de luisteraar aan zijn lippen. Op songfestivalsong ‘Outlaw In ‘em’ wordt met behulp van wat whiskey de rebelse kant bezongen die iedereen in meer of mindere mate in zich heeft.
Verhalen uit het leven gegrepen
‘Shadows In The Dark’ is wederom een uit het leven gegrepen verhaal. Over opgroeien in armoede en de zucht naar avontuur. Op ‘That’s How She Goes’ gaat Waylon als de Nederlandse Richard Marx zo voortvarend te werk. Dat als Nashville hier gehoor van krijgt ze er misschien wel met hem vandoor gaan.
Met ‘Home’ bouwt Waylon verder aan het feel good sentiment van het album.
“Where ever I am with you
I’m home”
Ook ”Paperboy’, een typisch Amerikaans fenomeen, staat bol van de liefde. Een mooie verhalende song. Met wisselend succes werkt Waylon vervolgens toe naar het einde van het album. Waar vooral de kraak in zijn stem de liedjes van hun schoonheid ontdaan.
“The World Can Wait” is geen uitzonderlijk countryalbum. Maar Waylon’s liefde voor zijn naamgenoot wordt er in ieder geval wel eer mee aangedaan.
Beluister het album “The World Can Wait” op Spotify.