Yentl en De Boer-De Plaat

Yentl en De Boer-De Plaat

Yentl en De Boer durven wel om dertien liedjes op hun plaat ‘De Plaat’ te zetten. Maar ach, er wordt zoveel geluk bezongen dat dit wellicht is gedaan om enig tegenwicht te bieden tegen het zoet. Zelfs op ‘Iemand Heeft Mijn Hart Gebroken’ valt Yentl en De Boer niet uit hun evenwicht te brengen. En ook met het nummer ‘Ik Ben Alleen’ brengen ze een glimlach op het gezicht. Behalve als ze zingen “Ik ben superalleen”, want dat wens je toch niemand toe.

Surreeel

Dat veel van de nummers op “De Plaat” dubbel zijn ingezongen door Yentl en De Boer is wennen, maar de muziek zorgt ervoor dat ze ermee wegkomen. Liedjes met goed verstaanbare Nederlandstalige teksten worden vaak weggestopt in het onduidelijke genre Kleinkunst, maar daar weten Yentl en De Boer wel wat op. ‘Je Moet Mij Dansen’ is een ouderwetse electric boogie track en ‘Planet Worst’ is een stevig rockuitstapje, net zo surreëel als Johnny Dowd die op zijn derde album “Temporary Shelter” ‘Planet Happiness’ bezocht.

Sterke teksten

Tekstueel komen Yentl en De Boer met name sterk uit de hoek op “Wat Is Die, Wat Is Dat” waar in het kader van omdenken wat typisch Nederlandse en mannelijke gedragingen onder de loep worden genomen. En op ‘Ik Heb Een Man Gekend’ zingen Yentl en De Boer alle artikelen in de damesbladen waarin het geheim van een goede relatie wordt ontrafeld, naar het rijk der fabelen. Het is dus niet voor niets dat Yentl en De Boer hun plaat ‘De Plaat’ hebben genoemd.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.