Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Zorita-Aphrodite ZoritaAphrodite

Tracklist:
  1. Calliope
  2. Wachten op morgen
  3. The Girl with the Wooden Crown
  4. Aphrodite
  5. La Vedette
  6. El Purgatorio
  7. Carnaval des Carcasses
  8. The Silver Dagger
  9. Inside your Head
  10. Zomerdromen

Release Details


Genre : , ,
Label :
Country :
Format :
Date : 8 december 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

“Aphrodite” is na vijf jaar de opvolger van Zorita’s succesvolle debuutalbum. Niets lijkt aan het toeval te zijn overgelaten. De plaat klinkt namelijk fantastisch. En dat is heus niet vanzelfsprekend bij een achtkoppige band.

Liefde voor Ska

Met als titel “Aphrodite” is de liefde vanzelfsprekend de rode draad. Muzikaal gaat het alle kanten op. Er wordt gestart met ingetogen blazerswerk, gevolgd door de nodige Ska invloeden. Zoals bijvoorbeeld op ‘Wachten Op Morgen’.

Blue(s) Grass van Zorita

Op ‘The Girl With The Wooden Crown’ wordt Blue Grass gecombineerd met ruigere, bluesy gitaarriffs. Er wordt zowel Engelstalig als Nederlandstalig gezongen wat even wennen is. Dat er met ‘La Vedette’ vervolgens een Franstalig nummer voorbij komt is de normaalste zaak van de wereld. Het wordt allemaal met dezelfde overtuiging gebracht.

In ‘La Vedette’ lijkt het akkoordenschema van ‘Wicked Game’ onderdeel te zijn. Even later horen we een wals met als rode draad een Gypsy strijkarrangement.

Carnaval Des Carcasses

Karkassen. Zorita is niet de enige band die er wat mee heeft. ‘Carnaval Des Carcasses’ lijkt uit twee delen te bestaan. Vooral het laatste deel prikkelt de fantasie en neemt je mee naar het carnaval, ver weg van het dagelijkse leven. We hadden er graag nog wat langer gebleven.

Zorita besluit ons echter nog te trakteren op een onvervalste country tearjerker met ‘The Silver Dagger’. Ook leert de band ons nog om niet bang te zijn voor monsters.

It’s all inside your head

Met ‘Zomerdromen’ wordt het verlangen naar het zomer- en festivalseizoen aangewakkerd, waar Zorita ongetwijfeld te zien zal zijn.
Beluister “Aphrodite” op Spotify.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.