Rosie Carney-Bare

Rosie Carney-Bare

“Bare” is precies hoe Rosie Carney op haar debuut klinkt. Elf kwetsbare perfect opgenomen liedjes die haar verhaal vertellen. Al op haar dertiende verliet ze het ouderlijk huis om in de VS aan haar muzikale carrière te werken.

Rosie Carney heeft de tijd genomen

Net zoals in haar muziek het geval is, is er dus niets overhaast. Openingsnummer ‘What You’ve Been Looking For’ kan daarbij heel goed ter motivatie dienen. Heerlijk om op te zetten als er weer een berg moet worden overwonnen om je doel te kunnen bereiken.

Titelnummer ‘Bare’ lijkt op te roepen om je dromen te blijven na te jagen. ‘Thousand’ bevat prachtige samenzang van Lisa Hannigan. Het is alleen wel te hopen dat het liedje over iemand anders gaat.

There are reasons to leave
But a thousand more to live

Een beetje meer menselijkheid

‘Winter’ heeft Rosie Carney al vanaf 2015 op haar repertoire staan. Het nummer is een van de vele hoogtepunten op album “Bare”. ‘Humans’ is één van de belangrijkere nummers op het album. Het zou toch mooi zijn als iedereen die er mee aanraking komt wat milder wordt in zijn reacties.

Prachtige poëzie

‘Awake Me’ is net als alle andere nummers op “Bare” prachtig poëtisch. Het stelt Rosie Carney in staat de ware betekenis van het nummer in het midden te laten. Op ‘Zoey’ gaat ze nog een stapje verder door een refrein achterwege te laten.

Tegenstrijdigheden

Het meest romantische nummer ‘Your Love Is Holy’ wordt gevolgd door ‘7’ waarin ze verwacht altijd alleen te blijven. Het maakt van Rosie Carney een vat vol tegenstrijdigheden. Dat zijn we natuurlijk allemaal. Maar Rosie Carney weet het ook nog eens op poëtische wijze prachtig onder woorden te brengen.

Beluister het album “Bare” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.