SBMG-Metro-53

SBMG-Metro 53

Album “Metro 53” van SBMG bevat de nodige symboliek. Het album is vernoemd naar de metrolijn die van Amsterdam Centraal naar Gaasperplas gaat. Langs het Kraaiennest waar de leden van SBMG vandaan komen.

Het album telt 14 tracks, net zoveel als er haltes zijn op lijn 53. Maar naast alle symboliek is het ook een heel hard album. Hoe ze dat hebben gedaan? Door maar liefst vijftig tracks op te nemen en alleen de allersterkste nummers op het album te zetten.

De Dancehall vibe van SBMG

De Dancehall vibe zit er nog steeds goed in. Onder andere op ‘Fuckboy’ dat met Kojo Funds een internationale feature heeft. Op openingsnummer ‘Metro 53’ vertelt SBMG wat ze komen doen: miljonair worden. Het is gelijk het hardste nummer van het album. Een goed begin dus.

Op ‘Kloezoe’ laat SBMG dezelfde drive horen. Sterk zijn ook de meer door het ritme gedreven nummers zoals ‘Wagwan’. ‘De hit ‘Gedrag’ blijft zelfs na tientallen keren als een freestyle klinken.

2Pac

Een aantal keren is er een verwijzing naar 2 Pac. “Better Dayz” komt voorbij op ‘No Lacking’. En ‘In Love With A Huzla’ is ongetwijfeld ook geïnspireerd door de OG.

SBMG heeft Boef, Lil’ Kleine en Josylvio helemaal niet nodig

Met hulp van Boef (‘Lit’) en Josylvio (‘Herres’) wordt het album “Metro 53′ ongetwijfeld verder de streaming hitlijsten in gepusht. Op eigen kracht laat SBMG echter een veel origineler geluid horen. En daar is in de Nederlandse hiphopscene sterk behoefte aan.

Beluister het album “Metro 53” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.