Select Captain-Off To Save The World

Select Captain-Off To Save The World

“Off To Save The World” is het derde album van Select Captain. En ik moet zeggen dat de ambitie uit de titel ook afstraalt op het album. Met een productie die de mooie liedjes verdienen.

Laverend tussen mainstream en indie

De prachtige melodieën worden met overtuiging gebracht. Aan de teksten is duidelijk tot in perfectie geschaafd. In alle rust wordt gestart met pianoballad ‘Fit’.

De stem van Kristian Gaarskjær schakeert hierbij tussen Jon Bon Jovi en Melle Dielesen (zanger van Mozes and the Firstborn) Het maakt duidelijk hoe breed beïnvloed Select Captain is. Moeiteloos laverend tussen mainstream en indie.

Het tijdloze karakter van Select Captain

Titelnummer ‘Off To Save The World’ is een nog mooiere ballad die in alles tijdloosheid uitademt. Met ‘Straight No Chaser’ beweegt het album zich in de richting van een iets meer uptempo ritme.

Met voor elk instrument de juiste invulling binnen het arrangement. Allemaal met het doel om het liedje perfect te laten landen bij de luisteraar.

Onderweg

Op ‘Coming Home’ spreekt Kristian Gaarskjær de lage regionen van zijn stemgeluid aan. Op het ritme van een reiziger die onderweg is. Samen met het erop volgende ‘If I Should Go’ een mooie afspiegeling van het enorme stembereik van de zanger.

La-da-Da

Op ‘Ordinary Greed’ spreekt Select Captain haar popgevoel weer aan en houdt zo de afwisseling hoog.

Er staat, naar het voorbeeld van The Beatles, zelfs een ‘La-da-Da’ liedje. Al heeft dit in de handen van Select Captain wel een heel andere lading dan de titel doet vermoeden.

Bijzonder sterk album

“Off To Save The World” pakt uit als een bijzonder sterk album. Een artiest op een belangrijke missie waarvan ik hoop dat hij slaagt.

Beluister “Off To Save The World” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.