Shane Alexander-A Life Like Ours

Shane Alexander A Life Like Ours

“A Life Like Ours” is alweer het achtste album van Shane Alexander sinds zijn debuut in 2000. Met een ware sterrenbezetting doet hij waar hij goed in is. Het perfect uitvoeren van zijn akoestische liedjes. Ergens tussen folk, pop en country in.

Sterrenbezetting

Alexander wordt op “A Life Like Ours begeleid door een sterrenbezetting:  Jesse Siebenberg (Lukas Nelson & Promise of the Real, Lady Gaga) op lapsteel, gitaar en percussie, bassist Ted Russell Kamp (Shooter Jennings), Carl Byron op piano, accordeon en toetsen en Austin Beede (Grateful Shred).

Zware onderwerpen worden niet geschuwd

Op albumopener ‘Everything As One’ probeert Shane Alexander in contact te komen met alles om zich heen. ‘Lost Road’ schreef hij voor de familie van een oud-klasgenoot die zelfmoord pleegde.

It feels so good to be alive

Deze wetenschap zorgde er bij mij voor dat ik heel anders naar het nummer ging luisteren.

Op de korte titeltrack ‘A Life Like Ours’ klinkt berusting door voor alles wat bij het ouder worden komt kijken. Shane Alexander lijkt zelfs de verzoening te zoeken.

Shane Alexander is het ambacht meester

‘Taxi Cab’ is een ouderwets liefdesliedje. Een ambacht dat nog maar zelden zo goed wordt uitgevoerd als Alexander hier laat horen.

‘I’ll Be Here’ schreef Shane Alexander de dag na de schietpartij in Las Vegas. Met als voornaamste boodschap dat ongeacht ras of geloof we er voor elkaar moeten zijn.

Moody Blues

Een vreemde eend in de bijt is de Moody Blues cover ‘Nights In White Satin’. Maar schijnbaar brengt hij het nummer al jaren ten gehore tijdens zijn concerten. Nu heeft het dan eindelijk ook een plek gevonden op een van zijn albums.

Bovendien sluit het mooi aan bij het nummer dat er aan voorafgaat.

IJzersterke composities van Shane Alexander

Een hoogtepunt selecteren van “A Life Like Ours” is lastig. Het zijn stuk voor stuk ijzersterke composities. Prachtig gezongen met de begeleiding van een topbezetting. En daarmee is het album een hoogtepunt in het oeuvre van Shane Alexander.

Het album “A life Like Ours” is vanaf 20 september te beluisteren op Spotify en is 13 september uit op CD en wit vinyl.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.