Slothrust-The Pact

Slothrust-The Pact

“The Pact” is alweer het vierde album van de band Slothrust. Een gevarieerd geheel waarmee het goed vertoeven is. Met openingsnummer ‘Double Down’ wordt het album stevig ingezet. Maar het bevat ook de nodige popinvloeden. Een krachtig statement over als vrouw je mannetje staan.

The Presidents of the United States of America

‘Peach’ moet ik zelfs even aan skaband Madness denken. Dat duurt echter niet lang. Als de versterkers vol open gaan lijkt Slothrust goed naar het nummer ‘Peaches’ van The Presidents of the United States of America te hebben geluisterd.

Slothrust weet ook wat hard rocken is

‘Planetarium’ is het hardst rockende nummer. Zo hard dat er vergeten lijkt te zijn om een tekst voor de brug in het nummer te schrijven.

Op ‘Walkaway’ toont Slothrust zich van haar kwetsbare kant. Ze wenst niet langer als sloof behandeld te worden maar een punt achter de relatie zetten lukt ook niet. Gelukkig maar want dan liggen er misschien nog wel wat van die prachtige gitaarsolo’s voor ons in het verschiet.

Slothrust heeft ook soul

‘Birthday Cake’ begint volledig akoestisch met zelfs geen drums. Als de band er zich dan eindelijk ook mee bemoeit zie je in gedachten de zaal helemaal uit zijn dak gaan.

Op ‘For Robin’ is er een hoofdrol voor een rockend blazersarrangement. Het voegt wat soul aan de muziek van Slothrust toe. Naar de betekenis van het nummer is het gissen. Zelfs Genius zwijgt (nog) in alle talen.

De beste saxofoonpartij in jaren

Op het meeslepende ‘On My Mind’ weet Slothrust de beste saxofoonpartij in jaren te verstoppen. Alsof the Big Man weer tot leven is gekomen. ‘The Haunting’ is het volgende juweel. Vooral door de melodie.

Op ‘New Red Pants’ wordt de ruggegraat gevormd door een rockriff. Die echter wel wordt vergezeld door bluesy akoestisch gitaarspel.

Rock is niet dood zolang Slothrust er is

‘Fever Doggs’ lijkt vervolgens niet echt thuis te horen op dit tot nu toe geweldige album. Tot de rockregisters weer open gaan en de band haar gitaren geselt.

De eerstvolgende keer dat ik weer iemand tegenkom die verkondigt dat Rock dood is heb ik gelukkig een antwoord: zolang Slothrust er is zal daar geen sprake van zijn.

Beluister het album “The Pact” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.